Hitte - Hoe voorkomen we dat de planeet verbrandt?

Hitte  - Hoe voorkomen we dat de planeet verbrandt?
€ 5,00 per stuk

1 exemplaar in voorraad
+
Bestel

Specificaties

George Monbiot
9789062244690
Nederlands
2008
360
paperback

George Monbiot laat zien hoe dat kan met 90% minder kooldioxide-uitstoot in 2030. Het eeuwige excuus, dat het te pijnlijk en te duur wordt, kan de prullenbak in. '90% in 2030' brengt onze samenleving niet op de knieën. Er is wel een verregaand totaalplan nodig, iets waar de politici nog niet aan durven. Maar nu zelfs ondernemers de overheid om sturing vragen, wordt 'energie op de bon' onvermijdelijk. Alleen bij een rechtvaardig systeem, een eerlijke verdeling van de pijn, zal de omschakeling slagen.
Monbiot doet voorstellen op velerlei terrein, gesteund door rigoreus onderzoek van wat wel en wat niet helpt, wat de kosten zijn en welke problemen er op de loer liggen.

George Monbiot is een van de invloedrijkste radicale denkers op aarde. Zijn columns in The Guardian worden vanwege hun originaliteit en inzicht over de hele wereld overgenomen. Hij doceert aan de Oxford Brookes Universiteit. Monbiot schreef vijf boeken. Nelson Mandela eikte hem de UN Global 500 Award uit voor uitmuntend milieuwerk.

'Monbiot laat zien hoe we, stapje voor stapje, tot 90% besparing kunnen komen... De enige opoffering die het kost is dat we moeten stoppen met vliegen... Hij schrijft innemend, met humor.' - The Guardian